Fujiwo Ishimoto | ScandinavianDesignCenter.fi

Fujiwo Ishimoto

Elämänkerta

Fujiwo Ishimoto Kuva: Fujiwo Ishimoto Fujiwo Ishimoto (s.1940) on Japanista Suomeen vuonna 1970 muuttanut tekstiili- ja keramiikkataiteilija. Ennen Suomeen muuttoaan Ishimoto oli opiskellut käyttögrafiikkaa ja muotoilua Tokiossa.

Ishimoto on luonut kuvioita Marimekolle jo yli 30 vuoden ajan – hän aloitti työt Marimekolla vuonna 1974. Tätä ennen Ishimoto työskenteli Marimekon perustajien Armi ja Viljo Ratian pojan Ristomatti Ratian yrityksessä Décembre.

Ishimoton persoonalliset ja Marimekon aiempaa 60-luvun leikkisää tyyliä abstraktimmat kuviot antoivat Marimekolle ison sysäyksen eteenpäin 70- ja 80-luvuilla. Ishimoto löytää innoituksen töihinsä Japanin perinteisestä muotoilusta ja kulttuurista mutta myös suomalaisista perinteistä ja luonnosta. Hän on suunnitellut Marimekolle yhteensä yli 300 kuviota.

Ishimoto on myös hyvin tunnettu uniikeista keramiikkatöistään, joita hän on luonut Arabian taideosastolla vuodesta 1989 lähtien. Ishimoton töitä on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ja hänet on palkittu esimerkiksi Kaj Franck -palkinnolla (1994) ja Valtion taideteollisuuspalkinnolla.

Lue lisää suunnittelijoista!

Fujiwo Ishimoto tuotteita

  • Paratiisi oilclothParatiisi oilcloth
  • Kesanto oilclothKesanto oilcloth