Maija Isola | ScandinavianDesignCenter.fi

Maija Isola

Elämänkerta

Maija Isola Kuva: Maija Isola Maija Isola (1927 - 2001) oli alkuperäiseltä koulutukseltaan taidemaalari. Marimekon pääsuunnittelijana hän toimi yrityksen alusta asti ja suunnitteli kankaita Marimekolle vuodesta 1951 vuoteen 1987, joista viimeiset 7 vuotta hän suunnitteli kankaita yhdessä tyttärensä Kristina Isolan kanssa. Lopetettuaan Marimekolla Maija Isola keskittyi taiteen tekemiseen.

Isola suunnitteli Marimekolle yhteensä yli 500 kuosia, joista suurin osa päätyi tuotantoon. Marimekon tunnetuimmat ja rakastetuimmat kuosit ovat Maija Isolan suunnittelemia. Näiden joukosta löytyy esimerkiksi vuodelta 1964oleva Unikko, josta on tullut suositumpi kuin koskaan Marimekon jatkettua Isolan klassikko painokankaiden tuotantoa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi vuonna 2001.

Maija Isolan suunnittelemien kuosien kirjoon kuuluu sekä graafisia että luontoa kuvaavia aiheita. Monet kankaat ovat myös saaneet innoituksensa Isolan ulkomailla, kuten Algeriassa ja Pariisissa, vietetystä ajasta. Isolan tunnetuimpiin kuoseihin lukeutuvat Unikon ohella esimerkiksi Primavera, Kivet, Appelsiini, Ananas ja Lokki.

Lue lisää suunnittelijoista!

Maija Isola tuotteita