Thomas Sandell | ScandinavianDesignCenter.fi

Thomas Sandell

Elämänkerta

Thomas Sandell Kuva: Thomas Sandell Thomas Sandell (s.1959) on ruotsalainen rakennus- ja sisustusarkkitehti. Sandell on yksi Ruotsin tunnetuimmista arkkitehdeista ja muotoilijoista. Suoritettuaan opintonsa Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa hän työskenteli muun muassa Erikssons Arkitektkontorille. Vuonna 1990 hän perusti oman arkkitehti toimistonsa Thomas Sandell Arkitektkontorin.

Vuodesta 1995 Thomas Sandell on tehnyt töitä yhdessä Ulf Sandbergin ja Joakim Uebelin kanssa perustamassaan yrityksessa sandellsandbergissa, joka keskittyy arkkitehtuuriin, muotoiluun ja mainontaan.

Thomas Sandell tunnetaan erityisesti suunnittelemistaan rakennuksista, kuten Gåshagan silta Lidingössä, Tukholman pörssi ja useista yksityisistä huviloista. Sandellin sisustusprojekteihin kuuluvat puolestaan esimerkiksi, Arkitekturmuseet, Moderna Museet ja Miss Dottie – Hotell Birger Jarlin sviitti. Lisäksi hän on suunnitellut huonekaluja.

Sandell on tehnyt töitä monille ruotsalaisille ja kansainvälisille huonekaluvalmistajille, kuten Svenskt Tenn, Asplund, Capellini, Cbi, Tibro kök, Artek ja IKEA. Zero Interiörille Sandell on suunnitellut useita valaisimia, muun muassa valaisimet A-lampa, D-lampa, F-lampa ja Droppen.

Sandell on saanut töistään myös useita designpalkintoja, esimerkiksi Utmärkt Svenk Form (1994) ja Red Dot design- palkinto (2002).

Lue lisää suunnittelijoista!

Thomas Sandell tuotteita