Ehlén Johansson | ScandinavianDesignCenter.fi

Ehlén Johansson

Elämänkerta

Ehlén Johansson Kuva: Ehlén Johansson Ehlén Johansson (s.1958) on ruotsalainen teollinen muotoilija, joka on enimmäkseen suunnitellut huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä. Hän on saanut töistään useita palkintoja sekä kansallisesti että kansainvälisesti, esimerkiksi Utmärkt Svenskt Form- palkinnon useita kertoja.

Johansson on työskennellyt Ikealle useita vuosia. Hän on suunnitellut tuotteita Ikealle vuodesta 1984 lähtien, ensin vakituisena suunnittelijana ja vuoden 1996 jälkeen freelancerina. Nykyään Johansson luotsaa lisäksi kahta omaa yritystä Mejk Designia ja Performia. Edelleen yli 25 vuoden muotoilijan uran jälkeen Johansson tuntee itsensä joskus kuin vasta-alkajaksi – jokainen tehtävä tarjoaa aina uusia haasteita ja ongelmia ratkaistaviksi. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi Johansson pitää niin paljon työstään muotoilijana.

Tärkeä osa Johanssonin muotoilutyötä on ymmärtää ja hyödyntää teollisen tuotannon mahdollisuuksia toteuttaa ideoita. Jos ideat eivät toimi teollisesti, ei niitä ole ratkaistu tarpeeksi hyvin! Johanssonin mielestä muotoilu ja teollisuus ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa ja on itsestään selvää, että muotoilulla on sekä esteettisiä että toiminnallisia ulottuvuuksia.

Ehlén Johansson on muun muassa suunnitellut eteissarjan Pejl, joka löytyy myös meidän valikoimistamme.

Lue lisää suunnittelijoista!

Ehlén Johansson tuotteita