Stig Lindberg | ScandinavianDesignCenter.fi

Stig Lindberg

Elämänkerta

Stig Lindberg Kuva: Stig Lindberg Stig Lindberg (1916–1982) oli monipuolinen ruotsalainen muotoilija ja kuvittaja. Päätettyään opintonsa Tukholman Konstfackissa vuonna 1935 Lindberg aloitti työt Gustavsbergin posliinitehtaalla, jossa hän myöhemmin jatkoi Wilhelm Kågen jalanjäljissä tehtaan taiteellisena johtajana.

Berså astiastosta, jota valmistettiin Gustavsbergillä vuosina 1960-74, tuli yksi Lindbergin suosituimmista tuotteista. Sitä pidetään nykyään ruotsalaisen 1960-luvun muotoilun symbolina. Berså on ollut uustuotannosta vuodesta 2005 lähtien.

Vuosina 1957-1972 Lindberg toimi Konstfackissa keramiikan pääopettajana. Kaksi hänen nykyään tunnetumpaa oppilastaan tuona aikana olivat Bertil Vallien ja Ulrika Hydman-Vallien.

Lindberg suunnitteli myös lasitaidetta Kosta Bodalle ja Holmegaardille ja muovisia kotitaloustarvikkeita ja televisioita Lumalle. Stig Lindberg teki yhteistyötä jopa tekstiilisuunnittelija Astrid Sampen kanssa NK:n Textilkammarelle. Hän työskenteli myös kirjailija Lennart Hellsingin kanssa ja teki muun muassa kuvituksia lastenkirjahahmosta Krakel Spektakelista.

Uransa aikana Lindberg sai lukuisia arvostettuja palkintoja sekä kotimaassaan että ulkomailla. Vuonna 1980 Lindberg lopetti työnsä Gustavsbergillä ja muutti San Felice Ciceroon Italiaan, missä hän asui kuolemaansa asti.

Lue lisää suunnittelijoista!

Stig Lindberg tuotteita

  • SalixSalix
  • Lustgården Lustgården
  • PotteryPottery