ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

KERÄÄ PISTEITÄ ASIAKASKLUBISSA

30 DAYS OF DESIGN Viikonlopun tarjoukset

Designers/Maija Isola

Maija Isola

Maija Isola loi pitkän ja merkittävän uran Marimekon suunnittelijana. Hänen suunnittelemat kuosinsa kuten Unikko ja Kivet ovat rakastettu osa monen kodin sisustusta ja edelleen trendikäs valinta. Täältä löydät Marimekon tuotteita Isolan suosituilla kuoseilla.
261 osumaa / Lajittelutapa:  
Suosituimmat
1
...
8
Sivu 1/8

Maija Isola

Maija Isola teki merkittävän uran suomalaisen designin kannalta. Monet hänen suunnittelemat printit kuten Unikko ovat edelleen tyylikkäitä ja Isolan kuoseja näkyy monen kodintekstiileissä. Uransa aikana hän suunnitteli yli 500 kankaisiin painettavaa kuosia.

Isolan ura alkoi Marimekkoa edeltävässä yrityksessä, Printexissä. Hän aloitti Printexissä työskentelyn vuonna 1949 ja jatkoi uraansa huimat 38 vuotta. Isola löysi inspiraation suunnittelemiin kuoseihinsa kansantaiteesta kuten myös modernista taiteesta. Myös Isolan matkat ympäri maailmaa innoittivat hänen töitään. Isola käytti printeissään monia eri tekniikoita ja hänen työnsä ovat vahvasti vaikuttaneet Marimekon suunnitteluun.

Mitkä ovat Maija Isolan suosituimmat kuosit?

Unikko

Unikko on yksi Isolan tunnetuimmista kuoseista. Maija Isola suunnitteli kuosin aikana, jolloin Marimekon valikoimaan ei vielä kuulunut kukkakuoseja. Marimekon perustaja Armi Ratia ei aluksi halunnut kukkakuoseja lainkaan merkin valikoimaan, mutta lopulta Isolan suunnittelema Unikko näki päivänvalon osana Marimekon valikoimaa. Kuosista on tullut vuosien varrella hitti, jota on tarjolla monessa eri värissä ja variaatiossa.

Kivet

Kivet on toinen Isolan suunnittelema rakastettu kuosi. Kuosi on valmistettu käyttämällä paperista leikattuja ympyröitä, ja ympyröiden epätasaiset reunat tuovatkin kuosille luonnetta. Kivet sai luultavasti innoituksensa kivistä, jotka siirrettiin Isolan studion pihalta.

Kaivo

Maija Isola sai inspiraation Kaivo-printtiin hakiessaan vettä kaivosta. Ämpäristä putoavat vesipisarat muodostivat vedenpintaan ympyrämaisia kuvioita, ja Isola halusi kuvastaa tätä printissään.

Maija Isolan kuosit Marimekon tuotteissa

Marimekko on käyttänyt Isolan kuoseja monissa tuotteissaan mukeista ja lautasista pyyhkeisiin. Valikoimastamme löydät tuotteita paitsi yllä olevissa, myös muissa Maija Isolan suunnittelemissa kuoseissa. Myös kankaita on painettu Isolan kuoseilla, ja Maija Isolan kankaat sopivatkin moneen ompeluprojektiin tyynynpäällisistä istuinalusiin.

Liity asiakasklubiimme ja vastaanota uutiskirjeitä, ainutlaatuisia tarjouksia ja bonuksia kaikista ostoksista. Kaikki uudet jäsenet saavat 500 bonuspistettä!

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB