Claesson Koivisto Rune | ScandinavianDesignCenter.fi

Claesson Koivisto Rune

Elämänkerta

Claesson Koivisto Rune Kuva: Claesson Koivisto Rune Ruotsalainen suunnittelijakolmikko Mårten Claesson, Eero Koivisto ja Ola Rune perustivat arkkitehtitoimiston Claesson Koivisto Runen vuonna 1995 Tukholmaan. Klassiseen skandinaaviseen tyyliin he työskentelevät monipuolisesti sekä arkkitehtuurin että muotoilun parissa. Claesson Koivisto Rune on yksi alansa merkittävimmistä yrityksistä Skandinaviassa ja nykyään yrityksessä työskentelee ydinkolmikon lisäksi myös seitsemän muuta suunnittelijaa ja arkkitehtia.

Claesson Koivisto Rune on suunnitellut tuotteita monille tunnetuille yrityksille, kuten Iittala (Neo kattilasarja), Almedahls (kankaat Leaves, Snow ja Pool), Ateljé Lyktan (Berlin lattia- ja pöytävalaisimet), Muuto, Skultuna, Asplund, Boffi, Cappellini, David design, Dune, E&Y, Franc franc, Iren Uffici, Living Divani, Nola, Offect, Sfera Products, Skandiform, Swedese jne.

Rakennuksiin/tiloihin, jotka he ovat suunnitelleet kuuluvat esimerkiksi: uudelleen avattu Sfera-rakennus Kiotossa, Ruotsin suurlähettilään asunto Berliinissä, Sony Musicin päämaja Tukholmassa, One Happy Cloud ja Operakällaren ravintolat Tukholmassa sekä Asplund butik ja Nobis hotelli.

Claesson Koivisto Rune on saanut muotoilustaan ja suunnittelustaan useita palkintoja. He olivat myös ensimmäiset ruotsalaiset arkkitehdit, joiden töitä on koskaan ollut näytteillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2004.

Lue lisää suunnittelijoista!

Claesson Koivisto Rune tuotteita