Gunilla Lagerhem Ullberg | ScandinavianDesignCenter.fi

Gunilla Lagerhem Ullberg

Elämänkerta

Gunilla Lagerhem Ullberg Kuva: Gunilla Lagerhem Ullberg Gunilla Lagerhem Ullberg (s.1955) on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja arvostetuimmista tekstiilisuunnittelijoista. Hän on suunnitellut mattoja, kankaita ja tapetteja, esimerkiksi Sanden textilesille, NK:lle, Ikealle, Kasthallille, Ruotsin Käsityön ystäville ja Svenskt Tennille.

Sköna hem- lehden täyttäessä 10 vuotta vuonna 1989 kuusi nuorta suunnittelijaa palkittiin stipendeillä. Gunilla Lagerhem Ullberg oli yksi heistä – muut viisi stipendin saanutta olivat Gunilla Allard, Matz Borgström, Thomas Sandell, Leo Thafvelin ja Pia Wallén, jotka kaikki ovat nykyään Ruotsin eturivin suunnittelijoita ja tunnettuja myös kaikkialla maailmassa.

Nykyään Lagerhelm Ulberg toimii Kasthallin pääsuunnittelijana. Hän on suunnitellut mattoja Kasthallille jo yli 20 vuotta, vuodesta 1987 lähtien. Lagerhem Ullberg yhdistetään myös Sanden textilesiin, jolle hän on suunnitellut useita tekstiilikuvioita, muun muassa kuosit Tilde ja Maria.

Pohjoismaalaisella muotoilulla on perinteisesti ollut vahva kansainvälinen maine – Lagerhem Ullbergin työt ovat saaneet paljon huomiota ympäri maailmaa. Hänen Kasthalille suunnittelemia mattojaan on käytetty useiden arvostettujen julkisten tilojen sisustuksiin ja niitä on myös maailman hienoimpien muotimerkkien, kuten Pradan, Lous Vuittonin ja Escadan, liikkeissä. Lagerhem Ullberg on saanut töistään useita kertoja Utmärkt Svensk Form-palkinnon.

Lagerhem Ullberg ottaa suunnitteluunsa vaikutteita ruotsalaisesta käsityöperinteestä ja luonnosta mutta myös muodista ja vaatetusalan trendeistä. Hänen mukaansa kaikessa mitä tekee pitää olla runoutta.

Lue lisää suunnittelijoista!

Gunilla Lagerhem Ullberg tuotteita

  • Make up bagMake up bag
  • Silk cushion coverSilk cushion cover
  • TablerunnerTablerunner