Harri Koskinen | ScandinavianDesignCenter.fi

Harri Koskinen

Elämänkerta

Harri Koskinen Kuva: Harri Koskinen Harri Koskinen (s.1970) opiskeli Lahden muotoiluinstituutissa ja Helsingin Taideteollisessa korkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 1998. Suomen tärkeimpiin kuuluvat muotoilualan yritykset työllistivät lahjakkaan muotoilijan jo hyvin varhaisessa vaiheessa hänen uraansa. Vuonna 2000 hänet valittiin Suomen vuoden nuoreksi muotoilijaksi.

Koskinen on monipuolinen muotoilija, joka hallitsee useita materiaaleja. Hän on suunnitellut tuotteita lasiesineistä valaisimiin, tuotepakkauksiin, tekstiileihin sekä huonekaluihin. Nykyään Koskisen asiakkaisiin kuuluu useita maailmankuuluja designyrityksiä, kuten Alessi, Arabia, Artek, Design House Stockholm, Iittala, Källemo, Magis, Marimekko, Muuto, Issey Miyake, Panasonic ja Swarovski.

Koskinen on saanut paljon huomiota kansainvälisesti. Hänellä on ollut useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla, ja hän on saanut töistään lukuisia palkintoja, joista merkittävämmät ovat Compasso d’Oro -palkinto (2005) sekä Torsten ja Wanja Söderberg -palkinto (2009).

Koskisen Design House Stockholmille vuonna 1996 suunnittelema Block -valaisin on tunnettu ympäri maailmaa. Valaisin otettiin New Yorkin Modernin taiteen museon vakituisiin kokoelmiin vuonna 2000. Valaisin on lisäksi saanut useita designpalkintoja, esimerkiksi Excellent Swedish Design- (1998), The Design Plus- (1999) ja The Best New Product -palkinnot (1999).

Lue lisää suunnittelijoista!

Harri Koskinen tuotteita