Erik Magnussen | ScandinavianDesignCenter.fi

Erik Magnussen

Elämänkerta

Erik Magnussen Kuva: Erik Magnussen Erik Magnussen (s.1940) on tunnettu tanskalainen muotoilija. Magnussen kouluttautui keraamikoksi Kööpenhaminan the School of Applied Arts and Designissa, josta hän sai hopeamitalin valmistuessaan vuonna 1960. Magnussen on suunnitellut uransa aikana paljon erilaisia tuotteita huonekaluista ovenkahvoihin ja posliini valaisimiin.

Magnussen työskenteli usean vuoden ajan Bing & Grøndahlin posliinitehtaalla, joka toimi omana yhtiönään vuodelle 1987 asti, minkä jälkeen se yhdistyi Den Kongelige Porcelænsfabrikiin, joka nykyään tunnetaan nimellä Royal Copenhagen.

Magnussen on suunnitellut paljon tuotteita myös Steltonille ja yksi hänen tunnetuimmista tuotteistaan on Steltonille vuonna 1977 suunniteltu termoskannu. Samana vuonna kannu palkittiin ID-palkinnolla (Sällskapet för Industriell Formgivning) ja vuonna 2007 kannu sai The Danish Design-palkinnon. Magnussen on saanut myös lukuisia muita palkintoja muotoilustaan, kuten Lunningpriset 1967, The Red Dot 1997 ja Good Design Gold Prize 1997.

Lisäksi Magnussen on suunnitellut tuotteita Fritz Hansen A/S:lle, Franz Schneider Brakel gmbh:lle, Royal Selangorille, Licht & Formille ja Paustian A/S:lle

Magnussenin töitä on esillä museoissa ympäri maailmaa.

Lue lisää suunnittelijoista!

Erik Magnussen tuotteita