Thomas Bernstrand | ScandinavianDesignCenter.fi

Thomas Bernstrand

Elämänkerta

Thomas Bernstrand Kuva: Thomas Bernstrand Thomas Bernstrand (s.1965) on ruotsalainen muotoilija, joka on opiskellut Konstfackissa Tukholmassa ja Denmarks Designskolessa Kööpenhaminassa. Hän on opiskellut myös taidetta vuosina 2005-2006 Tukholman kuninkaallisessa taidekorkeakoulussa.

Bernstrand perusti oman designstudionsa Bernstrand & Co:n vuonna 1996 Tukholmaan. Pääasiassa hän suunnittelee huonekaluja, mutta yritys tekee myös muuta tuotesuunnittelua ja sisustus- ja miljöösuunnittelua. Bernstrand on suunnitellut esimerkiksi Poker, Hide, Foto ja Even valaisimet Zero Interiörille.

Bernstrandin tuotteita on toistuvasti palkittu. Hän on saanut muun muassa seuraavat palkinnot: arvostetun Bruno Mathson- palkinnon 2010, cDIM Design- palkinnon Valenciassa 2004 ja Form +1- palkinnon parhaasta tuotteesta Tukholman huonekalumessuilla 2011. Bernstrand on myös esimerkiksi seuraavien palkittujen tuotteiden takana: Gobble vaateripustin, People nojatuoli, Uddabo keittiönpöytä ja Zip säilytysjärjestelmä.

Bernstrand on myös järjestänyt ja osallistunut moniin taide- ja design-näyttelyihin ympäri maailmaa. Hänen esineitään on ollut näytteillä esimerkiksi New Yorkin modernin taiteen museossa MoMAssa.

Lue lisää suunnittelijoista!

Thomas Bernstrand tuotteita

  • GobbleGobble
  • Outside-inOutside-in
  • HideHide